ПЛЕНЕР. Усі міста гарні. Та кожне по-своєму. Протягом місяця п’ятнадцятеро художників за допомогою пензля шукали родзинку, яка вирізняє Черкаси з-поміж решти. Що з того вийшло — містяни побачили, відвідавши виставку учасників пленеру. 

— На мій погляд, — сказав, відкриваючи експозицію, відповідальний секретар обласної організації Національної спілки художників України Іван Фізер, — пленер більш ніж вдалий. Художники відкрили для себе місто як митці й допомогли оцінити його принади всім поціновувачам живопису.

Доцент кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Віктор Афонін звернув увагу, що такі заходи стимулюють митців:

— Спостерігав, як різні за манерою художники вчилися одне в одного. Не копіювали, а саме вчилися: осмислювати тему, вибирати головне, той неповторний ракурс, якого до тебе ще ніхто не знайшов. На думку самих художників, такі пленери треба проводити частіше: це гарна школа для кожного учасника, і, крім того, допомагає популяризувати місто.

Художниця Альона Ясенева з Києва закохалася в Черкаси і планує приїжджати сюди частіше. Фото з сайту «Прочерк»

У підсумку перше місце на пленері посів черкаський художник Роман Кравчук.

— Картини, створені черкаськими та київськими художниками, — поділилася думками організаторка проекту, представник всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Тамара Борисова, — вдало передають характер нашого міста. Кожен обирав щось власне, розкривав на полотні емоції. Ми навіть не очікували, що все настільки вдасться. Кожне полотно — витвір мистецтва!