У заказнику місцевого значення «Лісова алея», що в урочищі «Джерела» на території Ківерцівського району, неподалік траси Луцьк — Київ  невідомі зрізали два столітніх дуби. Ці дерева поблизу військового кладовища часів Першої світової війни десятки літ милували сотні людей стрункістю та могутністю.

— Першим забив на сполох майстер Мощаницького лісництва ДП «Цуманське ЛГ» Андрій Карпович. На підмогу одразу ж виїхала рейдова бригада лісової охорони на чолі з головним лісничим ДП «Цуманське ЛГ» Сергієм Арендарчуком. Із Ківерців на місце пригоди також вирушив поліційний патруль у складі дільничного майора поліції Валерія Лук’янчука та старшого інспектора капітана поліції Ігоря Денисюка, — розповів працівник прес-служби волинських лісівників Сергій Цюриць. —  Тим часом події розгорталися, мов у детективному серіалі. Лісова охорона, у складі якої були й оперуповноважений Ківерцівського відділу поліції майор Микола Гламазда, лісничий Мощаницького лісництва Володимир Бадзян, стала переслідувати білий «Мерседес-Bенц». Угледівши погоню, легковик «Рено», що, вочевидь, супроводжував крадіїв, спробував «підрізати» автівку лісоохоронців і відсікти від буса. Але тут вчасно нагодилася поліційна підмога.

Лісокрадії покинули автомобілі на узбіччі дороги і почали втікати. Та лісівники фізично виявилися підготовленішими…  Причина, через яку «робили ноги» затримані, стала зрозумілою, коли відкрили двері вантажного відсіку «Мерседеса». Там виявилося десять метрових колодок дуба. А неподалік бензозаправки «Формула» знайшлися і знаряддя злочину, що використовувалися при самовільній рубці — бензопила, рулетка, ключ, рукавиці… 

— Нині триває слідство, — повідомив директор державного підприємства «Цуманське лісове господарство» Володимир Туревич. —  Вже відомо, що цього крадія волинські лісівники за подібне правопорушення затримували торік. Тоді автівку доставили на штрафний майданчик Ківерцівського райвідділу міліції слідчі завели кримінальну справу. Та її витребувала Рівненська облпрокуратура: мовляв, машина фігурує у якихось неблаговидних справах  у Сарнах чи ще десь там. І ось той самий бус,  як стверджують лісівники, добре відомий лісоохоронцям не лише Волині — знову фігурує у злочинній справі!

Нині вже відомо, що державі завдано збитків на суму 17 тисяч гривень. Отож на цей раз штрафом «заготівельникам» відбутися не вдасться. Є й усі підстави для конфіскації «мерса» як знаряддя скоєння злочину. І після конфіскації судом — відправки на нові пригоди. На фронті!