КОНТРОЛЬ. Віце-прем’єр-міністр  Костянтин Грищенко провів нараду з питань фінансування протитуберкульозних закладів, у якій взяли участь представники МОЗ, Державної санепідемслужби, Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Мінфіну та департаменту охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації.

«Ситуація, за якої в місті Києві матеріально-технічний стан протитуберкульозних закладів є одним з найгірших у країні, є неприйнятною. Доручаю спільно Міністерству охорони здоров’я та департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації невідкладно опрацювати питання фінансування та роботи київських протитуберкульозних закладів та надати Кабінету Міністрів пропозиції щодо вирішення існуючих проблемних питань», — наголосив Костянтин Грищенко.

Він висловив переконання, що для ефективної роботи українських протитуберкульозних закладів до розв’язання існуючих проблем потрібно підходити системно. «Причетні міністерства та відомства мають ретельно проаналізувати ситуацію і виробити пропозиції для усунення існуючих недоліків. Необхідно розібратися з фінансуванням, скласти графік розв’язання проблем протитуберкульозних закладів, — передає слова віце-прем’єр-міністра його прес-служба.