ГЛОБАЛІЗАЦІЯ

Віктор Янукович візьме участь  у Всесвітньому економічному форумі

Сьогодні розпочинається дводенний робочий візит Президента Віктора Януковича до Швейцарської Конфедерації, де він візьме участь у заходах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Про це повідомив напередодні Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

До прийому високих гостей Давос робить останні приготування. Фото з сайту telegraph.co.uk

За його словами, тема нинішнього форуму — «Гнучкий динамізм». Тож у ході роботи засідання буде сформовано глобальні, регіональні та галузеві програми, спрямовані на стимулювання перетворень на відповідних рівнях, здатних протистояти новим викликам сьогодення.

Цього року пріоритетними питаннями для глави держави є розвиток інфраструктури та енергетична проблематика — ключові чинники зростання національної економіки. Також Президент планує взяти участь у сесіях неформальних засідань світових економічних лідерів: «Закладення підвалин для відродження Європи» та «Енергетична інфраструктура у перехідному періоді».

Як передає слова Сергія Льовочкіна прес-служба Президента, під час заходів обговорюватимуться інноваційні ідеї щодо відродження зростання у Європі; розглядатиметься широкий спектр питань сучасної світової енергетичної архітектури, зокрема напрямки гарантування енергетичної безпеки Європи, геополітичні аспекти енергетичної політики, розвиток альтернативної енергетики.

Президент представить у виступах бачення України щодо її можливого внеску у відновлення економічної стабільності на Європейському континенті та в розвиток нових моделей взаємодії в енергетиці.

Він також виступить як співдоповідач на пленарній сесії ВЕФ «Прискорення розвитку інфраструктури», акцентуючи на ролі, досвіді та можливостях України в забезпеченні транзитних потоків у Євразії за напрямками «Північ — Південь» та «Схід — Захід».

Президент зустрінеться з виконавчим головою Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом, щоб обговорити питання подальшої співпраці України з ВЕФ, зокрема в рамках започаткованої Ради з формування глобального порядку денного по Україні.

Окрім цього, програма перебування Віктора Януковича в Давосі включатиме двосторонні зустрічі з Головою Європейського парламенту Мартіном Шульцом, главами іноземних делегацій, керівниками транснаціональних корпорацій. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»