ЗАВДАННЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем’єрові Олександрові Вілкулу впродовж місяця визначити ділянки, на яких зупинятимуть перевантажений автотранспорт, а також забезпечити землевідведення під ці ділянки. Відповідне завдання глава уряду дав під час наради з питань збереження мережі автодоріг. «Доручаю Олександрові Вілкулу протягом місяця разом з Укравтодором на всіх транзитних магістралях підібрати ділянки для відстою перевантаженого автотранспорту, особливу увагу приділити Київській області та в’їздам у Київ. За місяць ми заслухаємо вашу доповідь на засіданні уряду», — зазначив Микола Азаров.

Він додав, що на таких майданчиках відбуватимуться розвантаження автомобілів і має бути забезпечено комфортні умови для водіїв. Прем’єр запропонував встановити такі майданчики поряд із заправками, де, як правило, є кафе та магазини.

Микола Азаров також доручив Держказначейству забезпечити безперебійне фінансування ремонту доріг. «У нас є всі можливості навіть у такій складній фінансовій ситуацій значно поліпшити стан наших доріг», — наголосив глава уряду.

Як нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, Прем’єр поставив завдання упродовж 2013—2014 років на всіх основних транзитних магістралях встановити автоматичні пункти вагового контролю. Також уряд розробляє законопроект, який істотно збільшить штрафи за перевантажений транспорт.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»