МАЙЖЕ ЗА ФРАНСУАЗОЮ. Останній етап міжнародного турніру з плавання «Маре Нострум-2013», що завершився у французькому місті Кан-ан-Руссійон у неділю, приніс українській команді п’ять нагород. Дарина Зевіна, яка вже виборола  два «золота» на інших етапах цьогорічної  серії «Маре Нострум», фінішувала другою на дистанції 200 м на спині, а Сергій Фролов виграв два «срібла»:  на дистанціях  400 і 1500 м вільним стилем.

Не відстала від старших товаришів по команді і наймолодша спортсменка на міжнародному турнірі 14-річна Вікторія Солнцева: виборола  срібну медаль на дистанції 100 м брасом, а на 200-метрівці була третьою. У цьому запливі вона поступилася тільки чемпіонці світу данці Рікке Меллер Педерсен і учасниці Олімпійських ігор-2012 іспанці Маріне Гарсія.

Варто зазначити, що «Маре Нострум» –– міжнародний турнір з плавання, що проводився вже 14-й рік поспіль. Змагання відбуваються у три етапи: в Монте-Карло, Барселоні і Кан-ан-Руссійоні. Ця серія турнірів стала найважливішим етапом підготовки до чемпіонату світу-2013, який стартує 19 липня в іспанській Барселоні.

Для участі у світовій першості національна  Федерація плавання, справедливо розкритикована за те, що на лондонських Іграх Україна не здобула жодної медалі на блакитних доріжках,  відібрала найсильніших на сьогодні спортсменів. До складу команди увійшли тільки ті плавці, які виконали нормативи А, встановлені Міжнародною федерацією плавання. Серед них  і Вікторія Солнцева, яка стала справжнім відкриттям цього року у вітчизняному плаванні.

«Срібна рибка» — Вікторія Солнцева. Фото hotsport.ua

За словами головного тренера збірної України Андрія Сердінова, Вікторія попри свій юний вік займає лідируючі позиції у світовому рейтингу.

Окрім Вікторії, Україну на барселонському чемпіонаті світу представлятимуть Андрій Говоров, Дарина Зевіна, Марія Лівер, Ігор Борисик, Ганна Дзеркаль, Сергій Фролов і Максим Шемберев.

Кандидатури ще трьох спортсменів (у плавальному марафоні на відкритій воді) тренерський штаб збірної затвердить наприкінці червня після чемпіонату України у Бердянську.