Володимир Войнович. Фото: East News

Російський письменник і дисидент Володимир Войнович просить президента РФ Володимира Путіна звільнити українку Надію Савченко з ув’язнення, аби не ганьбити Росію.

Про це йдеться в його відкритому листі Путіну, опублікованому на сайті «Открытая Россия»

«Якщо молода українська героїня Надія Савченко помре в російській в'язниці від голоду, це, можливо, ніяк не образить почуття вашого електорату. Але вам слід подумати про те, яке враження це зчинить на світову громадську думку», - зазначив письменник.

«Цілком можливо й легко передбачувано, що вона відреагує на це навіть гостріше, ніж на приєднання Криму й війну в Донбасі. Люди так влаштовані, що іноді смерть однієї людини вражає їх більше, ніж загибель сотень на полі бою», – написав Войнович.

«Ставлення до вас за межами нашої країни і зараз незавидне, але після смерті Савченко вам краще буде не з'являтися в столицях західних держав. Натовпи людей будуть зустрічати вас образливими вигуками і жбурлянням у вас чимось, що погано пахне», – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віра САВЧЕНКО: «Мене дивують люди, які закликають умовляти Надю припинити голодування»

Натомість ім'я Савченко, на думку Войновича, стане символом: «Про неї будуть складати легенди, писати книги, знімати фільми й називати її іменем вулиці й площі».

«Будь ласка, не ганьбіть зайвий раз себе й Росію й не допустіть загибелі цієї відважної жінки. Судячи з абсурдності звинувачень, які їй пред'явлено, вона повинна бути просто звільнена», – закликав російського президента Войнович.

Українська правда