ДУХОВНІСТЬ. Вельми представницьким для Сумської області виявився цьогорічний Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України — 2013». До участі в цьому інтелектуальному огляді долучилися понад 3500 школярів краю. 30 кращих із них вибороли право позмагатися в обласному етапі, що днями пройшов на базі обласної дитячої бібліотеки імені М. Островського. 

До складу журі, яке оцінювало знання і вміння працювати з книжкою, ввійшли представники Сумської організації Національної спілки письменників України, бібліотекарі, освітяни.

Переможці Анастасія Гребенець та Анна Бойченко. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Вітаючи школярів, начальник управління культури і туризму Сумської ОДА Олена Мельник наголосила на неперехідній цінності знань, величезному пізнавальному значенні книжки в житті кожного з нас. А вже сама участь у конкурсі кожного, хто приїхав до обласного центру, є своєрідною перемогою і перепусткою до Країни знань. Найкраще з конкурсними завданнями впоралися шестикласниця із Кролевця Анастасія Гребенець та сумчанка учениця 7 класу Анна Бойченко. Саме вони представлятимуть Сумщину на завершальному всеукраїнському етапі конкурсу у Львові, що відбудеться в середині травня. Директор бібліотеки Лілія Тогобицька вручила всім учасникам конкурсу книжкові подарунки, грамоти за участь, а остаточну солодку крапку у цьому дійстві поставив розкішний торт, виготовлений у формі книжки. «Смачними сторінками» ласували всі учасники конкурсу.