ІНІЦІАТИВА. «Для влаштування малюків в дошкільні навчальні заклади в усіх регіонах мають бути створені електронні сервіси, зокрема, Єдиний портал «Електронний дитячий садочок». Вінмає включати в себе можливість електронної реєстрації малюків в обраний батьками дошкільний заклад через мережу Інтернет. При цьому база даних має бути єдиною на весь регіон і включати в себе інформацію про всі садочки. Це важливий елемент планування роботи дошкільних навчальних закладів і створення нових місць», – сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час селекторної наради з керівниками регіонів з питань виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».

Наразі, за відсутності Єдиної бази даних батьки можуть реєструвати дітей в чергу одночасно в декілька дитячих садочків. Єдина база даних також дозволяє це роботи, але фіксує реальну кількість дітей в черзі.

Олександр Вілкул також поставив завдання реалізувати в усіх областях електронний проект «3D-дитячий садочок», який вже реалізовано в Дніпропетровській області. Завдяки цьому проекту батьки можуть отримати на сайті детальну інформацію про заклад та навіть отримати 3D-екскурсію по садочку.

Вілкул поставив завдання інтенсифікувати в регіонах роботу по створенню нових місць в дитячих садочках.

«Президент України Віктор Янукович поставив завдання на протязі 2013-2014 років створити 100 тисяч нових місць в дошкільних навчальних закладах. З початку року вже створено більше 5 тисяч. Керівники регіонів мають переглянути графіки та інтенсифікувати роботу», – сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вилкул під час селекторної наради з керівниками регіонів з питань виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».

Олександр Вілкул також поставив завдання Фонду держмайна надати уточнений перелік об’єктів державної та комунальної власності, в яких раніше були дитячі садочки, але зараз ці будівлі використовуються не за призначенням. «Це завдання місцевій владі відновити роботу закладів», – сказав віце-прем’єр.

До кінця року в усіх навчальних закладах мають бути забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови, – Вілкул

«Цього року в усіх навчальних закладах мають бути забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови. Зокрема, це стосується внутрішніх санвузлів. Здебільшого для вирішення цього питання сума по закладу не перевищує 100 тисяч гривень. Цього року це питання має бути вирішено повністю», – сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вилкул під час селекторної наради з керівниками регіонів з питань виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».