На черговій сесії Запорізької міськради депутати ухвалили рішення перейменувати одразу три райони Запоріжжя, понад сто вулиць, проспектів, провулків, площ, а головна вулиця Запоріжжя — проспект імені Леніна — стала проспектом Соборним. Так, Жовтневий район назвали Олександрівським, Орджонікідзевський — Вознесенівським, Ленінський — Дніпровським. На карті міста з’явилися також вулиці Оптимістична, Сімейна, Зіркопадна, Європейська, Водопадна, Калинова, Дружби, Малинова, Святого Миколая, Світла. З’явилися й історичні назви вулиць, пов’язані із засновниками міста, козацтвом, письменниками, загиблими захисниками України і героями-визволителями. Нові назви визначено з урахуванням думки запоріжців і фахівців спеціально створеної експертної групи. Найближчим часом таблички з назвами змінять на нові.

Також депутати міськради проголосували за демонтаж легендарного пам’ятника Леніну біля ДніпроГЕСу та Дзержинському на центральному проспекті Запоріжжя, а також бюста Серго Орджонікідзе, встановивши при цьому термін демонтажу не пізніше 19 березня 2016 року.

«Упевнений, що міська громада вища за будь-яке політиканство, мудріша за всіх тих, хто намагається маніпулювати й грати на спірних моментах історії, — прокоментував усі ці рішення міський голова Володимир Буряк. — Ми створимо нову історію Запоріжжя, дотримуючись усіх цивілізованих стандартів».