ЛИШНІ КІЛОГРАМИ. Більше третини жителів США потерпають від ожиріння, – такі дані останніх досліджень американських лікарів. За прогнозами, до 2030 року значну зайву вагу матимуть вже половина американців.

Спеціалісти твердять, що ключ до розв’язання проблеми – це виховання здорових звичок у молодого покоління. Цією справою активно переймається перша леді Мішель Обама.

У вівторок вона організувала у Білому Домі обід для дітей, аби заохотити їх до збалансованого харчування. Сюрприз для дітлахів – спілкування із самим Бараком Обамою.

«Так тримати! Ви станете гарним прикладом для усієї країни, бо ви їсте корисну їжу, займаєтесь спортом і граєте на свіжому повітрі», – сказав президент, звертаючись до маленьких американців.

Щороку пацієнти з ожирінням коштують американській медицині 48 мільярдів доларів. Приблизно кожен четвертий житель США не вживає достатньо фруктів і овочів, надаючи перевагу менш корисним продуктам.

Дієтологи твердять, що погані звички діти переймають від батьків і це загрожує їм серйозними проблемами зі здоров’ям.

«Проблему дітей з ожирінням треба розв’язувати на державному рівні. Вони у зоні ризику – це хронічні захворювання, такі як діабет, підвищений артеріальний тиск та серцево-судинні хвороби. Такі хронічні захворювання у відносно молодому віці призводять до того, що людина змушена пити ліки упродовж значної частини свого життя. До того ж, тривалість життя скорочується», – говорить лікар Андреа Галс-Джонсон.

Попри загальнонаціональну пропаганду здорового харчування і спорту, спеціалісти кажуть, що ожиріння у США перетворилося на справжню епідемію.

З Вашингтона передає власний кореспондент euronews: «Експерти б’ють на сполох: кількість американських дітлахів, які потерпають від ожиріння, зросло втричі порівняно із попереднім поколінням. Це може призвести до небувалого зростання медичних витрат і стати справжньою загрозою для Америки».

Copyright © 2013 euronews