«ОХМАТДИТ». Кабінет Міністрів ужив додаткових заходів для будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу цієї лікарні. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в четвер. Кабмін доручив Укрєвроінфрапроекту разом із Мінфіном і Мінекономрозвитку активізувати роботу з державними банками для залучення коштів на суму 750 мільйонів гривень під державні гарантії для фінансування безперебійного виконання робіт з будівництва нового сучасного комплексу.

З огляду на суспільний резонанс навколо його будівництва і фінансування це питання Прем’єр-міністр Микола Азаров тримає на особистому контролі. Саме він є головним ініціатором і послідовним контролером зведення нового корпусу «Охматдиту», тому забезпечення безперебійного фінансування для нього принципове, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

З 2011 року профінансовано на 340,48 мільйона, які освоєно в повному обсязі, зокрема цього року — 95 мільйонів. А згідно з розпорядженням № 472-р, для цього додатково виділено ще 50 мільйонів.