БУДІВНИЦТВО

Передбачене на цей рік фінансування державних програм дасть змогу забезпечити квартирами 6700 сімей

Завдяки реалізації Державної програми активізації розвитку економіки планується щорічне збільшення обсягів будівництва на 7—8%. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник під час наради під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула.

Так збуваються мрії про власне помешкання. Фото Володимира ЗAЇКИ

У будівельному блоці одним із стратегічних напрямів роботи міністерства є реалізація соціальної ініціативи Президента «Доступне житло». «Суть — створення умов для забезпечення нагальної потреби громадян у житлі. Нині активно реалізуються чотири державні житлові програми, на які у державному бюджеті на поточний рік передбачено близько 700 мільйонів гривень. Це дасть змогу забезпечити житлом 6700 сімей», — сказав міністр.

Збільшення фінансування житлового будівництва очікується за рахунок залучення кредитного ресурсу під гарантії держави. Це дасть змогу ввести в експлуатацію близько 54 тисяч квартир та забезпечити житлом 160 тисяч громадян. (Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки передбачається спрямувати на будівництво житла за рахунок усіх джерел фінансування 17,6 мільярда гривень.)

Відповідно до планів розгортання будівництва в регіонах мікрорайонів доступного житла на перспективних земельних ділянках, нині розпочато будівництво на дев’ятьох пілотних майданчиках у Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Львові, Одесі, Харкові, Севастополі, Миколаєві та містах Київської області. Підготовлено ще 34 майданчики для зведення доступного житла. Загалом на них планують спорудити 194 житлові будинки на 22 тисячі квартир, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»