РЕАКЦІЯ. Уряд працює у відкритому режимі, й жодне рішення щодо зміни соціальної інфраструктури не приймається без залучення громадськості. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства фінансів у відповідь на низку матеріалів у ЗМІ з приводу можливої комерціалізації дошкільної естетичної освіти. Про це писав і «Урядовий кур’єр» у номері за 13 квітня.

Як наголошується у повідомленні, у Міністерстві культури України працює робоча група з питань оптимізації мережі бюджетних установ у галузі культури і мистецтва, які утримують за рахунок коштів місцевих бюджетів. До складу робочої групи, окрім представників центральних органів виконавчої влади, голів обласних державних адміністрацій, включено представників Асоціації міст України.

На сьогодні навколо цієї теми багато дискусій, однак необхідно зауважити, що ні система, ні обсяги фінансування шкіл естетичного виховання, закладені в бюджеті-2013, не зміняться. І нехай батьки будуть спокійні, їхні діти ходитимуть до шкіл естетичного виховання, а родинні бюджети не постраждають.

Прес-служба Мінфіну наголошує: думку громадськості вже почуто, і вона стане ключовою у цьому питанні. І запевняє, що уряд і надалі радитиметься із громадськими організаціями та з батьками, приймаючи такі соціально чутливі рішення.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»