Житло на первинному ринку дешевшати не буде. До кінця 2016 року навпаки слід очікувати зростання його вартості. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт з питань нерухомості Ігор Конопада.

«Ціни знижуватися на первинному ринку не будуть, до кінця року вони навіть зростуть на 1015%. Далі вже просто нікуди: сьогодні двокімнатну квартиру можна придбати за вдвічі нижчою ціною, ніж вона коштувала до росту долара. Тому переконання, що первинний ринок нерухомості продовжуватиме дешевшати — це ілюзії», — вважає ІгорКонопада.

Загалом за оцінкою експерта протягом 2015 року ринок первинної нерухомості був більш активним у порівнянні зі «вторинкою», адже на власники житла на вторинному ринку намагалися продати його за цінами трьохрічної давнини, коли ціна у доларах була на 20 — 30% вищою, ніж зараз.

Нагадаємо, експерти вважають, що після відновлення попиту на житло, просідання цін на нього припинилося. І у 2016 році аналітики очікують підвищення цін на нерухомість.

Водночас експерти вважають, що житло, а особливо новобудови, є найкращою сферою інвестування для населення.

Однак, при придбанні житла фахівці радять ретельно вивчити історію та репутацію забудовника. Наприклад, найбільший столичний забудовник «Київміськбуд» має вже понад 60-річну історію успішної реалізації проектів. А нещодавно холдинг було визнано «Лідером будівельної галузі», а також експерти у галузі нерухомості назвали компанію надійним забудовником на 2016 рік.