ФІНАНСИ. Розпочато підготовку проекту Тwіnning із удосконалення системи державного фінансового контролю. Із цього питання експерти Європейського Союзу радилися з керівництвом Держфінінспекції протягом двох днів. У межах місії закордонних фахівців із підтримки окремих державних установ у залученні зовнішньої допомоги ЄС Тwіnning до відомства завітали Іоаніс Філопулос та Мішель Пеке — експерти з Греції та Франції. 

Мета зустрічі полягала в оцінці потенціалу та пріоритетних ідей запланованого проекту, спрямованого на реалізацію положень майбутньої Угоди про асоціацію Україна — ЄС: забезпечення поліпшення системи державного внутрішнього фінансового контролю та запровадження належних механізмів у боротьбі із шахрайством.

У робочому засіданні взяли участь координатор сектору управління державними фінансами Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко, представники Адміністративного офісу Тwіnning Національного агентства державної служби України та Міністерства фінансів.

В. о. голови Держфінінспекції Віктор Костюшко висловив удячність експертам та Представництву ЄС в Україні за підтримку намагань відомства у подальшому вдосконаленні системи державного фінансового контролю.

Представникам ЄС було презентовано основні повноваження та структуру, права та обов’язки органів Держфінінспекції, підходи до планування та порядок проведення контрольних заходів, стан упровадження європейської моделі державного внутрішнього фінансового контролю, а також основні напрями міжнародного співробітництва відомства.

Експерти, зі свого боку, надали кілька рекомендацій для опрацювання проекту Тwіnning Fiche, а також для подальшого відбору партнера щодо реалізації проекту Тwіnning.

Сторони домовилися, що доопрацьований експертами ЄС проект Тwіnning Fiche буде надано Держфінінспекції для ознайомлення та пропозицій наприкінці липня цього року. Наступну місію експертів з метою остаточного обговорення проекту Тwіnning Fiche заплановано на вересень.

Прес-служба Державної фінансової інспекції повідомляє, що проект технічної допомоги ЄС Twinning полягає в організації співпраці державного органу (установи) держави — члена ЄС з відповідним державним органом (установою) України — бенефіціаром проекту для обміну досвідом і надання допомоги в питаннях державного управління та адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Тwіnning Fiche — технічне завдання проекту Тwіnning, в якому визначають обов’язкові результати, яких має бути досягнуто під час його реалізації.

Нині проект Тwіnning «Допомога Державній фінансовій інспекції України (ДФІ) у перебудові функції інспектування у зв’язку із запровадженням системи державного внутрішнього фінансового контролю європейського зразка» перебуває на етапі підготовки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»