ПРОЕКТИ

«Школа безпеки» побувала у Києві, Горлівці, Львові, Євпаторії, Гурзуфі, Луцьку
 

В Україні триває соціальний проект «Школа безпеки». У листопаді він вирушає до Чернівців, де молодші школярі із 45 шкіл міста відвідають урок безпеки, отримають  мультфільм і листівку «При пожежі дій правильно!» Ініціатори проекту вчать дошкільнят та молодших школярів головних правил: як бути живими і здоровими та вберегтися від небезпеки у побуті.

У 2008 році проект ініціювали активісти всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки» та ГК «Фокстрот» під девізом «Комфортно там, де безпечно!» А вже на початку 2011 навчального року до проекту долучилися спеціалісти з пропаганди ДАІ та разом провели для київських першокласників урок безпеки у столичному Палаці «Україна». Дітей навчали правил дорожнього руху, а також презентували три серії мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу», що його створила в рамках власного соціального проекту відома торговельна мережа побутової техніки та електроніки.

Результат виявився настільки позитивним, що цього року автори випустили четверту серію мультсеріалу — «Пожежа». Головні герої — лисичка Фокс, робот Трот та Рятувальник у легкій ігровій формі розповідають, як не допустити пожежі та правильно діяти при її виникненні. Логічно, що вчителями цьогорічного уроку безпеки, де презентували серію, стали спеціалісти МНС.

Помічник начальника територіального управління МНС у Чернівецькій області Сергій Бабчук, куди вирушає урок безпеки найближчим часом, каже, що навчити дитину правил безпеки під час пожежі — нелегке завдання, бо не всі дорослі знають, як правильно діяти у боротьбі з вогнем. Тож у Чернівцях відповідально готуються до проведення 3 листопада уроку безпеки для кількох тисяч місцевих школярів.

Ось такий «Пожежник» не тільки додав веселощів на уроці, а й подружився з юними киянами.
Фото з сайту ГК «Фокстрот»

У тому, що його учні засвоять на відмінно, переконаний один з авторів соціального проекту голова ради засновників ГК «Фокстрот» Геннадій Виходцев: «Адже у формі гри про найважливіші правила безпеки розповідають справжні герої-рятувальники, мультиплікаційні герої. Тож діти зможуть подбати не лише про власну, а й про колективну безпеку».

Найближчі плани авторів проекту — урок безпеки для школярів Запоріжжя, Харкова, Миколаєва та інших міст.