ПІВ СТОЛІТТЯ РАЗОМ. Канцлер Ангела Меркель і президент Франсуа Олланд виступили на спільному засіданні німецького Бундестагу і французького Сенату, яке відбулося в Берліні на честь 50-річчя Договору про дружбу між двома країнами.

З часу його підписання Франція та Німеччина стали одними з найпалкіших прихильників європейської інтеграції, і Франсуа Олланд закликав до її зміцнення:

«Важливо, щоб Європа продемонструвала упевненість у своєму майбутньому. Впродовж наступних місяців ми повинні прийняти рішення, щоб зміцнити європейську економіку і монетарний союз, над чим ми працюємо, намагаючись бути максимально конкретними».

Обидві країни докладають зусиль, щоб подолати кризу єврозони і активізувати економічну співпрацю, як заявила Ангела Меркель:

«Так, у нас є бюджетний пакт, у нас є договір для зростання, але ми – не в кінці цього шляху, і тому я дуже вдячна, що ми домовилися внести пропозиції щодо тіснішої економічної співпраці».

Німеччина і Франція, які виробляють більше третини продукції ЄС, піднесли партнерство на рівень безпрецедентного політичного і економічного впливу, ставши, як їх називають, «подвійним двигуном» в Європі. 

Copyright © 2013 euronews