УСЕ ВКЛЮЧЕНО. Українські громадяни  з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року зможуть їздити у Хорватію без віз. Згідно з рішенням хорватського уряду, можна буде перебувати у цій країні до 90 днів протягом півроку з дати першого в’їзду, а також здійснювати транзитний проїзд її територією.

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Хорватії Гордан Яндрокович під час зустрічі з українськими посадовцями зокрема висловив сподівання, що це рішення вплине на бажання українців відвідати його країну.

Проте як зазначив на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, при в’їзді до  Хорватії прикордонні служби цієї країни мають право вимагати міжнародний поліс медичного страхування і підтвердження фінансового забезпечення на період перебування з розрахунку 100 євро на добу.

Також під час поїздки наземним транспортом наші співвітчизники мають  потурбуватися про оформлення дво- або багаторазових шенгенських віз на великі терміни для перетину територій Угорщини, Польщі, Словаччини чи Словенії, які розташовані в Шенгенській зоні.

Водночас варто зазначити, що  з 1 липня 2013 року, коли країна стане повноправним членом Європейського Союзу, Хорватія не зможе самостійно вирішувати питання про скасування візового режиму для третіх країн. Тому українцям, які хочуть отримати адріатичну засмагу, варто поспішати.