Небезпечний випадок трапився днями в одному із сіл Сумського району. Як повідомив сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Сумській області, до оперативників  райвідділу міліції звернувся селянин, який повідомив, що в їхньому населеному пункті чоловік зберігає вдома… гранату. Дізнався про це випадково — під час гостин у знайомого. Випивши добру чарку, господар пообіцяв здивувати гостя.

І не стільки здивував, як налякав. Зі схованки він дістав справж?нісіньку гранату. Звісно, що в гостя хміль одразу ж вивітрівся. Швиденько подякував за випивку й закуску і гайнув геть.

Коли ж приїхали правоохоронці, вони й справді виявили гранату, яка була бойовою і могла вибухнути будь-якої миті. На щастя, все закінчилося добре.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Сумського райвідділу міліції Руслан Темченко, «зброяр» зізнався, що в нього було дві гранати, які знайшов у лісі. Одну підірвав на смітнику, а другу прихопив додому. І це попри те, що в хаті мешкають двоє дітлахів, які могли б знайти «цяцьку» і спробувати погратися нею.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» і вже спрямували справу до суду. За таке чинне законодавство передбачає позбавлення волі терміном від двох до п’яти років.