ЗАВДАННЯ. Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко провів нараду з підготовки до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. Урядовець наголосив, що підготовка до відзначення в Україні та поза її межами 1025-річчя хрещення Київської Русі виходить на завершальну стадію. Він звернув увагу на необхідність за найкоротші терміни завершити підготовку до відзначення цієї ювілейної дати за основними пріоритетними напрямками, серед яких: участь глав іноземних держав, предстоятелів помісних православних церков в урочистостях в Україні; заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі за кордоном; організація за участі наукової спільноти, широких експертних кіл конференцій та інших заходів, присвячених історії, культурній спадщині, питанням державно-церковного діалогу, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Особливої уваги потребують питання, пов’язані з урочистостями у Національному палаці мистецтв «Україна», біля пам’ятника князеві Володимирові Великому, в Національній філармонії за участю Президента, глав іноземних держав та предстоятелів помісних православних церков», — наголосив Костянтин Грищенко.

Не менш важливе, за його словами, проведення Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба» в селі Сеньківка Чернігівської області та створення масштабної мистецької експозиції «Велике і величне» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал», присвяченої історії християнства.

«Постійної уваги потребує питання, пов’язане із проведенням ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах, де відбуватимуться заходи за участю глав помісних церков. З огляду на державний рівень ювілейної події та значний інтерес до неї у християнському світі надзвичайно важливо за стислі терміни виконати все заплановане, забезпечити впорядкування територій і облаштування місць, пов’язаних з урочистими заходами», — підкреслив віце-прем’єр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»