КОНТРОЛЬ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів зустріч із найвищим керівництвом компанії «Хюндай Корпорейшн» та «Хюндай Ротем» щодо безумовного виконання протоколу заходів із модернізації роботи електропоїздів HRCS2. Раніше він дав завдання представникам компанії «Хюндай Ротем» відновити працездатність електропоїздів «Інтерсіті Плюс» і привести їх у повну відповідність з експлуатацією в умовах України до 31.03.2013 р.

Нині відставання від графіка проведення робіт немає. З намічених основних 48 заходів із відновлення працездатності електропоїздів HRCS2 вже виконано 24. Заміна тягових електродвигунів на ТПС «Дарниця» намічена до реалізації до 29.01.2013 р. За інформацією «Укрзалізниці», завдяки вжитим заходам з початку 2013 року була лише одна затримка руху — у місті Львові.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що для усунення виявлених недоліків недостатня існуюча кількість корейських фахівців. Він поставив завдання збільшити їхню кількість і безумовно дотримуватися умов постачання запасних частин і графіка робіт.

«Забезпечення стабільного руху швидкісних поїздів «Інтерсіті Плюс» — одне з ключових стратегічних завдань у транспортній галузі, адже це стосується тисяч українців. Держава буде жорстко контролювати виконання домовленостей», — сказав Олександр Вілкул. Він поставив завдання керівництву Укрзалізниці та Міністерству інфраструктури України надавати уряду щоденний звіт щодо ходу робіт, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.