ПОГОДА. Цього тижня в західних, північних і частині центральних областей України щодня дощитиме, тоді як у південному і східному регіонах опади будуть або незначними, або їх не буде зовсім, а температура повітря вдень сягне +37 градусів. Про це на традиційному брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«У більшості регіонів збережеться нестабільний характер погоди, пов’язаний з проходженням малоактивних атмосферних фронтів з одного боку й утворенням потужної дощової хмарності — з другого. Це стосуватиметься західних, північних, і частково центральних областей України, де в другій половині дня випадатимуть сильні дощі, локально утворюватиметься град і шквальні пориви вітру», — уточнив фахівець.

Найменше опадів очікується на півдні і сході, а також на Дніпропетровщині, Черкащині, Полтавщині, передає УНІАН. Температурний режим цього тижня практично не зміниться. Максимальна температура повітря вдень очікується на рівні  +28 — +33 градуси, а в центральних, південних і східних регіонах — не менш ніж +35.