ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров провів зустріч із міністром фінансів Ірландії Браяном Хеєсом, під час якої обговорено питання розвитку двосторонньої торговельно-економічної та політичної співпраці між нашими державами, а також інтеграції України до ЄС.

За словами Миколи Азарова, не всі держави-члени ЄС підтримують курс України на євроінтеграцію. «З різних причин висловлюються сумніви щодо можливості ратифікації Угоди про асоціацію. Але я сподіваюся, що всі ці сумніви будуть подолані», — зазначив глава уряду. У цьому контексті він наголосив на тому, що членство нашої держави в Євросоюзі взаємовигідне, і така велика європейська країна, як Україна, не може бути поза ЄС.

Прем’єр підкреслив, що наша держава дуже серйозно готується до листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, де Україна розраховує на підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У свою чергу міністр фінансів Ірландії запевнив главу Українського уряду у підтримці наших євроінтеграційних прагнень: «У рамках нашого головування в ЄС ми візьмемо дуже активну участь у саміті у Вільнюсі. Ми абсолютно повністю підтримуємо інтеграцію України в європейські структури і надамо вашій державі всебічну підтримку», — наголосив Браян Хеєс. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»