ВІДПОЧИНОК

Подарувати ближньому добрий настрій — нічого не коштує, але високо ціниться

Одним з улюблених куточків івано-франківської молоді в міському парку культури та відпочинку є острів посеред озера. Його природна форма  нагадує базальтове серце. Воно й надихнуло активістів молодіжного міськвиконкому обласного центру Прикарпаття на цікавий проект — облаштувати тут для молоді й тих, хто не старіє душею, маленький «Острів кохання». Він  з’єднується з алеями міського парку човнами, а взимку — льодовими доріжками, і віддавна приваблює містян та туристів.

Завдяки тому, що в апараті міськвиконкому третина працівників — молодь до 30 років, ідея про облаштування острова відразу знайшла підтримку. Адже ця молодь — недавні стажери молодіжного  міськвиконкому, кращі випускники івано-франківських ВНЗ, на рахунку яких вже чимало цікавих справ на благо громади міста. Шлях від пропозиції та проекту до справи був коротким. Міський голова Віктор Анушкевичус схвалив запропоновану ними концепцію реконструкції  та впорядкування  «Острова кохання», її розглянув і прийняв виконавчий  комітет міськради. Молодий архітектор Юрій Бойчук розробив план реконструкції та впорядкування острова. Дерева й кущі залишилися  тут у первісному стані,  протоптані доріжки впорядкували та відповідним чином закріпили. Поряд із доріжками  та лавочками розбили невеличкі клумби, прибрали сміття.

Базальтове «серце» давно стало улюбленим місцем відпочинку для закоханих. Фото з сайту userapi.com

Роботи розпочали до минулорічного Дня святого Валентина. І тепер базальтове «серце» посеред озера — улюблене місце фотографування закоханих пар та молодят. Сотні їх відвідують цей острівець у День святого Валентина та у весняні свята.

Члени молодіжного міськвиконкому не втомлюються додавати своїм землякам романтичного настрою, використовуючи та пропагуючи найцікавіші місця рідного Івано-Франківська. Молодіжні свята починаються в центрі міста біля викуваного десятками ремісників з різних країн і куточків України під час традиційного Дня міста та свята ковалів Дерева щастя. Тут у День закоханих і в перший день весни молоді міськвиконкомівці дарують землякам виготовлені власними руками різно?барвні нев’янучі тюльпани.