ПЕРЕДМОВА. Майже 20 наших спортсменів є претендентами на здобуття медалей зимових Ігор у Сочі. Ми повинні забезпечити їм усебічну підтримку: закрити всі питання щодо тренувальних зборів, відбірних змагань, щоб усі вони отримали олімпійські ліцензії. На цьому наголосив днями президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка. 

Українські вболівальники покладають найбільші надії під час головних стартів майбутньої зими  на біатлоністів. Серед реальних претендентів на медалі блискучий жіночий квартет наших стріляючих лижниць — сестри Віта і Валя Семеренко, а також Юлія Джима і Олена Підгрушна. Серйозну конкуренцію лідерам на окремих дистанціях можуть скласти їхні подруги по команді Наталія Бурдига і Яна Бондар. Серед чоловіків здатні попсувати нерви фаворитам Сергій Седнєв, Андрій Дериземля та Сергій Семенов. Генеральною репетицією олімпійських стартів для синьо-жовтої дружини має стати чемпіонат світу з біатлону, що пройде в лютому в чеському місті Нове Место.

Урочисте відкриття Олімпіади в Сочі заплановане на 7 лютого наступного року. Днями у Москві, Санкт-Петербурзі та ще шести російських містах будуть включені годинники зворотного відліку до Ігор-2014. У столиці майбутньої Олімпіади гостей чекає яскраве льодове шоу в постановці посла «Сочі-2014» і призера Ігор з фігурного катання Іллі Авербуха.