РЕФОРМИ. У ході робочого візиту до Вільнюса віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко був прийнятий Прем’єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Буткявічюсом. Керівник литовського уряду наголосив на тому, що його країна активно підтримує євроінтеграційний курс України та прагне, щоб на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року було нарешті підписано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Костянтин Грищенко подякував пану Буткявічюсу за допомогу Литви у забезпеченні зближення нашої країни з ЄС та підкреслив, що для українського керівництва курс на інтеграцію в європейський політико-правовий та економічний простір безальтернативний.

Окремо український урядовець запропонував істотно активізувати наше двостороннє співробітництво у сфері медицини та освіти, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. В контексті цих питань Костянтин Грищенко у супроводі міністра охорони здоров’я Литви Вітаніса Андрюкайтіса та радника Прем’єр-міністра Литви Антанаса Вінкуса відвідав один із найбільших медичних комплексів у Балтії — Сантарішські клініки лікарні Вільнюського університету та центральну станцію екстреної медичної допомоги столиці.

Віце-прем’єр зауважив, що литовський досвід реформування сфери охорони здоров’я, впровадження в ній інформаційних технологій та створення великих багатофункціональних регіональних центрів, інтегрованих із провідними медичними університетами, має неабиякий інтерес для України. Він запропонував включити обмін досвідом у цих питаннях до порядку денного міжурядової співпраці. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»