У селі Дернів Кам’янка-Бузького району урочисто перерізали стрічку на підприємстві з виготовлення меблів. Тут також став до ладу новий швейний цех, де у дві зміни працюватимуть 45 швачок.

У місті Борислав трудовий старт узяло українсько-турецьке деревообробне підприємство. З Туреччини сюди завезли нове сучасне високотехнологічне деревообробне обладнання з цілком автоматизованим процесом виробництва. Щоб наростити обсяги випуску продукції та її асортименту, найближчим часом тут планують удвічі збільшити кількість працівників у деревообробному цеху, розширять штат фахівців, які трудитимуться на пилозаточному обладнанні. Власну продукцію підприємство має намір експортувати до Чехії, Італії, Польщі, Румунії, Словаччини. У його виробничих планах — реконструкція ще однієї будівлі й відкриття сушильного виробництва. На придбанні обладнання теж ставлять наголос, зокрема з виробництва меблевих щитів. Ідеться й про лінію з виготовлення паливних брикетів, що дасть змогу якнайширше використовувати виробничі відходи.

На урочистому відкритті підприємства в Бориславі заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зазначив, що чи не щотижня в краї розпочинає роботу нове підприємство. Це, на його переконання, засвідчує, що Львівщина — інвестиційно привабливий і безпечний регіон для започаткування й розвитку бізнесу. На початку квітня, за інформацією прес-служби ОДА, в місті Миколаїв планують завершити будівництво нового асфальтного заводу. Цей виробничий підрозділ  матиме найсучасніше обладнання й техніку для виготовлення та укладання асфальту.

Обласна влада переймається створенням нових підприємств і в перспективі. Серед іншого планують сформувати кластер із ливарного виробництва. Очільник Львівщини Олег Синютка днями обговорив із представниками компанії Aluthea  можливість відкриття в краї заводу, що займатиметься литтям алюмінієвих деталей під тиском. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, інвестори пообіцяли на початку роботи встановити три ливарні машини і за наступні 2—3 роки розширити виробничі потужності, а ще через 5—7 років — подвоїти обсяг вкладених інвестицій.

А ось кластер із сільськогосподарської продукції створюють у с. Домажир, що в Яворівському районі. Ідеться про діяльність підприємств з виробництва, переробки, продажу агропродукції. Займатимуться тут і реалізацією сільськогосподарської техніки. У Старому Яричеві, що в Кам’янка-Бузькому районі, теж кілька підприємств. Вони займаються м’ясопереробкою та випіканням харчових продуктів і постачають їх не лише на український, а й на закордонний ринок. Нинішнього квітня в цьому селі на 34 гектарах розпочнуть зводити великий індустріальний «Сігма парк Яричів». Тут збудують приміщення для 10 великих і 30 малих підприємств, розмістять один із найбільших логістичних комплексів у Західній Україні. У підсумку в індустріальному парку роботу можуть знайти понад 6 тисяч осіб.