СУДНОБУДУВАННЯ.  На суднобудівному заводі «Лиман» спустили на воду яхту «ARTPOLARS». Це унікальне для сучасного українського яхтобудування судно: його довжина сягає 40 метрів, на ньому чотири палуби, два головних двигуни, три дизель-генератори.

— На такій яхті не соромно заходити в будь-які іноземні порти. Вона дуже престижна. Я гордий за українських суднобудівників, — зазначив на спуску капітан яхти «ARTPOLARS» Олексій Гущин.

На новозбудованій яхті можна здійснювати навколосвітні подорожі. Фото надане прес-службою заводу «Лиман»

Це справжня мегаяхта — за розмірами і запасами палива, якого вистачить на 5—6 тисяч миль при швидкості вісім вузлів. На ній можна легко здійснити навколосвітню подорож. Подібних яхт будують не так багато не тільки в Україні, а і загалом у Європі. Яхту запланували на «Лимані» ще 12 років тому, але тільки зараз проект оживив новий замовник, компанія «Марінер Оверсис».

—  Нинішня — це свято для всього міста. У Миколаєві більше десятка компаній займаються будівництвом яхт. Більшість з них в тій чи іншій мірі брали участь у створенні «ARTPOLARS». Усі кращі сили миколаївських корабелів були залучені для будівництва цієї чудової яхти, — розповів  генеральний директор заводу Сергій Ісаков на урочистому спуску судна. Яхту освятив митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим. Після традиційного розбиття пляшки шампанського об борт «ARTPOLARS» легко ввійшла у води Дніпро-Бузького лиману.