БЕЗПЕКА

Наша країна виконує взяті перед світовою спільнотою зoбов’язання

Україна розглядає головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі як реальну можливість зробити свій внесок у зміцнення безпеки і стабільності в регіоні, наголосив Президент Віктор Янукович у ході зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром.

«У полі особливої уваги українського головування залишається сприяння врегулюванню конфліктів на просторі ОБСЄ. Одним із ключових питань є придністровське врегулювання», — уточнив глава держави. Президент подякував Ламберто Дзанньєру за участь у Конференції високого рівня «Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі проти торгівлі людьми», яка вчора завершилася в Києві. За словами Віктора Януковича, Україна спрямовує свої зусилля на зміцнення міжнародної співпраці в питанні протидії торгівлі людьми. «Вважаю, що лише завдяки консолідованим зусиллям ми зможемо подолати цей злочин проти людської гідності й покласти край порушенням основоположних прав людини», — сказав він.

Говорячи про пріоритети українського головування в ОБСЄ, глава держави зазначив, що Україні вдалося посилити актуальність проблематики енергетичної безпеки, безпеки довкілля, а також сприяти розвитку міжнародної співпраці у сфері енергоефективності.

«Сподіваюсь також, що цього року вдасться забезпечити процес вивезення запасів компоненту рідкого ракетного палива типу меланж з України. Ми зараз займаємося проблемою пошуку необхідного рухомого складу для вивезення цієї рідини», — зазначив Віктор Янукович.

Глава держави поінформував Генсека ОБСЄ, що в Україні вирішується комплекс питань, пов’язаних із підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом: «Питання асоціації відповідає стратегічним інтересам України і Європейського Союзу».

У свою чергу Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр висловив задоволення співпрацею між виконавчими органами організації та представниками України. «Хотів би сказати, що надзвичайно задоволений тією співпрацею, яка існувала між виконавчими органами організації та представниками України. Пане Президенте, це справжня командна робота, сповнена прозорості, і я вважаю, що вона надзвичайно успішна», — цитує слова Ламберто Дзанньєра прес-служба Президента.

Генсек ОБСЄ подякував главі держави за сприяння у проведенні Конференції високого рівня «Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі проти торгівлі людьми».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»