АКЦЕНТ

Напередодні 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні Президент відвідав Севастополь

Робоча поїздка Президента Віктора Януковича до Севастополя розпочалася біля міського залізничного вокзалу. Там він взяв участь у відкритті реконструйованого мостового переходу. Глава держави висловив переконання, що ця дорожня розв’язка разом з мостовим переходом вирішить транспортне питання в Севастополі (йдеться про розширення двох існуючих мостів, які є основним шляхом для наземного транспорту між Ленінським і Нахімовським районами). Він подякував за віддану працю залізничникам Придніпровської залізниці, які зробили великий внесок у спорудження цього об’єкта, і вручив державні нагороди працівникам, котрі брали участь у будівництві мостового переходу.

Звертаючись до присутніх, Президент наголосив на необхідності продовження боротьби з дитячою й материнською смертністю та будівництва сучасних перинатальних центрів. «Це наш пріоритет. Ми повинні забезпечити можливість нашим матерям народжувати й виховувати дітей», — сказав він і додав, що останнім часом у Севастополі реалізовано кілька великих інфраструктурних проектів, спрямованих на розв’язання соціальних проблем міста. Зокрема це міська лікарня №1 і перинатальний центр при ній. У цьому контексті йшлося про те, що Севастополь має одні з найнижчих показників в Україні щодо рівня жіночої і дитячої смертності. Окрім цього, слід вдосконалювати службу екстреної медичної допомоги: забезпечувати лікарні сучасним медичним обладнанням та створювати умови для профілактики і лікування хвороб.

Президент також привітав жителів міста з Днем Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні. А ветеранам побажав довгих років життя: «Наше покоління зобов’язане вам, і ми намагатимемося нести естафету поколінь, зробимо все, щоб наші діти й онуки пам’ятали і не забували про цей страшний урок історії і про Велику Перемогу».

Того самого дня глава держави поклав квіти до обеліска Слави воїнам-визволителям у Меморіальному комплексі «Сапун-гора» і поспілкувався з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Там він говорив про намір звести новий стадіон коштом державного й міського бюджетів і приватних інвестицій.

За словами Президента, стадіон Флоту в Севастополі потрібно не просто реконструювати, а звести новий стадіон, який вміщатиме 25—30 тисяч уболівальників. «Ми розглянемо це питання, передамо його міській раді», — сказав глава держави і нагадав, що влада тримає в полі постійної уваги питання соціального захисту населення. У цьому контексті підкреслив: «Ветеранів ми ніколи не забуваємо».

А в Міжнародному дитячому центрі «Артек» Віктор Янукович відкрив реконструйований центральний стадіон. Він наголосив, що ініціює проведення щорічних змагань з дитячого футболу і що цю ідею підтримали голова Федерації футболу Анатолій Коньков і міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін. Як повідомляє прес-служба Президента, по завершенні урочистостей він переглянув товариський матч між юнацькими командами «Артек» і «Ялта». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»