ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Молдова і Європейський Союз планують підписати угоду про асоціацію восени 2013 року під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Як повідомили в уряді Молдови, таку заяву зробив глава Управління Європейської комісії із зовнішніх зв’язків Гуннар Віганд під час зустрічі з прем’єр-міністром Молдови Володимиром Філатом, в якій також взяла участь заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції республіки Наталія Герман, яка очолює молдовську делегацію на переговорах щодо угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє Gazetaua.

Дискусії були зосереджені на результатах 14-го раунду переговорів щодо угоди про асоціацію Молдова-Євросоюз, який відбувся у Кишиневі 21-22 січня. Також співрозмовники розглянули підсумки 5-го раунду переговорів про створення зони вільної торгівлі, які проходили в молдовській столиці 22-23 січня.

Гуннар Віганд зазначив, що 14-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію Молдова-Євросоюз завершився відмінними результатами, і є всі передумови для підписання цього документа на осінньому саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

«Це був прекрасний раунд. На ньому практично було завершено обговорення за розділами - юстиція, свобода та безпека. Ми готові вчасно завершити переговори, щоб підписати Угоду про асоціацію у встановлений термін», - заявив Гуннар Віганд.

За його словами, є всі передумови, щоб Молдова першою серед країн «Східного партнерства» уклала з Євросоюзом угоду про асоціацію.