ФІНАНСОВИЙ ПРОГНОЗ.Міжнародний Валютний Фонд очікує на поступове прискорення зростання світової економіки. Наступного року показник може перевищити 4%, а цього року становитиме майже 3,5%. Такі прогнози експерти МВФ оприлюднили під час прес-конференції у Вашингтоні.

Головним джерелом зростання залишатимуться країни з економіками, що розвиваються. А от Європі слід і далі дотримуватися політики жорсткої бюджетної дисципліни, вважають експерти:

«Ми визначили кілька ризиків, деякі з них локалізовані в Європі. Існує короткостроковий ризик того, що населення в периферійних країнах зони євро не підтримуватиме жорсткі програми економії. І тоді усій єврозоні доведеться працювати спільно над своїми конституціями, аби дотриматися найголовнішого пріоритету – створення банківського союзу», – пояснив Йорг Декрессін, заступник директора дослідницького департаменту МВФ.

Аналітики переглянули прогноз для зони євро у бік зниження і цього року очікують, що економіка валютного союзу втратить 0,2%. З Вашингтона передає кореспондент euronews Штефан Ґробе:

«У МВФ вважають, що оптимізм фінансових ринків не повинен призвести до політики самовдоволення. Для Європи це означає, що вона має визначитися з бюджетною дисципліною та структурними реформами. Інакше економіка всього континенту пастиме задніх».

Copyright © 2013 euronews