ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ. У «спальних районах» Чернівців незвичайне новосілля. Звідти забрали похилені турніки та старенькі гойдалки і на їхньому місці, завдяки спонсорським коштам, встановили сучасні комфортні ігрові майданчики для повноцінного дитячого відпочинку.

Їхнє відкриття стало справжнім святом для дітлахів, яким випало проводити канікули на міському асфальті. До всього маленькі чернівчани, що прийшли оновити і випробувати каруселі, отримали в подарунок від «батьків» міста іграшки, різнокольорові м’ячі. А футбольна команда кожного прилеглого двору (в деяких з них її довелося терміново збирати) віднині матиме змогу грати у футбол якісними шкіряними.

Поки діти бавилися на майданчиках, їхні батьки, користуючись моментом, висловлювали секретареві Чернівецької міськради Віталію Михайлішину, що завітав на відкриття, не лише подяку, а й критичні зауваження, подекуди гострі, щодо облаштування міського середовища. Такі міні-зібрання стали ще одним позитивом нових дитячих місць відпочинку.

Хлопчакам тепер є де ганяти м’яча. Фото Василя КИЯШКА

— Майданчики, де наша дітвора може цікаво і безпечно гратися, повинні бути у кожному великому дворі Чернівців, — каже Віталій Михайлішин. — Тож кількість сучасних дитячих майданчиків у місті обов’язково зростатиме. До маленьких чернівчан ми ставимося з особливою турботою.