СПРАВА. Відносно керівництва Бердянської колонії N77 порушено кримінальну справу відразу за двома статтями КК України, що передбачає позбавлення волі до 8 років. Розслідування пенітенціарної служби встановило факти перевищення влади та насильства. 

Про це УКРІНФОРМу повідомило джерело в облпрокуратурі.

«Після того, як ув'язнені колонії відмовилися від їжі, було створено комісію у складі співробітників Управління Державної пенітенціарної служби України у Запорізькій області. Результати проведеного розслідування виявилися невтішними. Кримінальну справу було порушено за статтями: грубе порушення закону про працю, перевищення влади або службових повноважень, що супроводжується насильством і принижує особисту гідність постраждалих», – розповіли в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, 17 лютого ув'язнені Бердянської виправної колонії N77 відмовилися від їжі, висловлюючи таким чином протест проти неналежних умов утримання та пресингу з боку адміністрації пенітенціарної установи.

ДОВІДКА. Бердянська колонія N77 розрахована на 830 осіб. 90% ув'язнених - молоді люди від 18 до 25 років, які відбувають вперше покарання за такими статтями КК як розбій, розповсюдження та торгівля наркотиками, пограбування.