ІНТЕГРАЦІЯ

Секретар РНБОУ в Брюсселі розповідав  про поступ нашої країни на шляху до Асоціації

Під час зустрічі Андрія Клюєва з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем обговорювали прогрес у виконанні критеріїв підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених у Висновках Ради ЄС щодо України від 10 грудня 2012 року та конкретизованих у Спільній заяві Саміту Україна — ЄС від 25 лютого 2013 року.

Секретар РНБО поінформував про заходи української сторони у контексті реформи системи правосуддя, удосконалення виборчого законодавства, конституційної реформи, боротьби з корупцією. Як позитив відзначено відновлення роботи Верховної Ради і висловлено сподівання, що подальша діяльність українського парламенту відбуватиметься в атмосфері єднання політичних сил навколо спільної європейської мети.

Сторони також привітали рішення керівництва Європейського Парламенту про пролонгацію мандату Моніторингової місії в Україну під керівництвом колишніх президентів Александера Кваснєвського та Патріка Кокса. Співрозмовники також позитивно відзначили надання Європейським Парламентом згоди на набрання чинності оновленої Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, що стало належною відповіддю на нещодавню ратифікацію цього документа Верховною Радою України.

А під час зустрічі з Членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карелом Де Гухтом обговорено стан підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також перспективи тимчасового застосування її положень, які встановлюють між сторонами режим поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Андрій Клюєв та Карел Де Гухт торкнулися актуальних питань взаємодії України та ЄС у сфері торгівлі. У цьому контексті було підкреслено спільне бачення щодо необхідності узгодження шляхів врегулювання існуючих проблем у торговельних відносинах між сторонами з метою упередження їх можливого негативного впливу на підписання Угоди про асоціацію.

Окрему увагу було приділено заходам, запланованим українською стороною та Європейською Комісією з метою проведення інформаційної кампанії з висвітлення основних аспектів функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. За словами Андрія Клюєва, максимально глибоке інформування підприємців з України та країн Євросоюзу щодо нюансів та етапів упровадження зони вільної торгівлі дасть змогу отримати найбільшу обопільну користь та дати поштовх для розвитку наших економік у середньостроковій перспективі.

У Брюсселі також  відбулася зустріч Секретаря РНБОУ з керівниками Моніторингової місії Європейського Парламенту в Україні, колишніми президентами Александером Кваснєвським та Патріком Коксом. Тут обговорено шляхи поглиблення двосторонніх відносин і надання їм подальшої динаміки в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію, повідомляє прес-служба посадовця.

Нагадаємо, указом Президента Секретарю РНБОУ Андрію Клюєву було доручено здійснювати координацію діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції та взаємодію з інституціями ЄС. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»