Керівник області особисто контролював будівництво цієї фортикаційної споруди. Фото надане автором 

У напрямку Дніпропетровськ — Миколаїв встановили новітню фортифікаційну споруду. На затвердження проекту, виготовлення конструкції та її випробування, установку блокпосту знадобилося два місяці та понад 300 тисяч гривень. Кошти зібрали спонсори і небайдужі миколаївці.

Тепер південний і східний напрямки під надійним захистом. У разі надзвичайної ситуації військові й спецтехніка займуть бойові позиції.

Фортифікаційна споруда відповідає всім нормам військової інженерії: броньовані двері та непробивний каркас. Конструкція обладнана для ведення бою, випробувана військовими на Житомирському полігоні. Вона витримує неодноразове пряме попадання 120-міліметрової зброї. Місце теж обрано не випадково, воно — стратегічний транспортний вузол.

«Це аналог тих фортифікаційних споруд, які нині встановлюють на першій лінії оборони на сході країни, — пояснив голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков. — Головне завдання цієї споруди — територіальна оборона нашої області. Це перший такий блокпост, другий планують встановити південніше, в бік Херсона».