АКТУАЛЬНО. Минулого тижня тамтешні ціни на борщовий набір були в середньому на 25% нижчими, ніж у супермаркетах. На київському оптовому сільгоспринку «Столичний» можна було придбати борщовий набір на 36% дешевше, ніж у магазині; на львівському «Шуварі» — на 34%, а на донецькому «Господарі» — на 7,9%. Тож у середньому ціни на борщовий набір приблизно на чверть нижчі, ніж у роздрібній мережі.  Заощадити, купуючи на оптових ринках, можна завдяки тому, що продукцію реалізують безпосередньо виробники, а перекупників немає. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Він зазначив, що придбати борщовий набір на «Шуварі» можна за 15,2 гривні (у супермаркетах Львова — 20,48), на «Столичному» — за 19,2 гривні (у супермаркетах Києва — 26,2), на «Господарі» — за 29,4 гривні (у супермаркетах Донецька — 31,75).

Микола Присяжнюк також зазначив, що держава докладає максимум зусиль, щоб розбудувати мережу оптових ринків по всій країні. Це сприятиме тому, що українці зможуть купувати сільгосппродукцію за доступними цінами, виробники — оперативно її реалізовувати, а оптові ринки стануть важливим елементом продовольчої логістики.

«Держава, зокрема Мінагрополітики, активно підтримує розбудову оптових ринків. Світовий досвід уже показав, наскільки ефективні такі інфраструктурні об’єкти. Тож ми продовжуємо фінансувати таке будівництво. В розбудову мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції станом на кінець травня інвестовано 955 мільйонів гривень, зокрема 279,4 мільйона гривень компенсації з державного бюджету», — цитує слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»