ЗОЛОТИЙ ЧЕРВЕНЬ. Непросте завдання постане перед поважними експертами, які визначають найкращого спортсмена місяця нашої країни. Початок літа виявився надзвичайно щедрим для провідних українських атлетів. Золоту медаль чемпіона Європи у ваговій категорії до 60 кілограмів здобув у Мінську боксер Павло Іщенко. Черговий раз довела, що їй немає рівних у Старому Світі, наша олімпійська зірка — шаблістка Ольга Харлан.

У захоплюючій заочній боротьбі за звання найкращого спортсмена червня вагомо прозвучить і думка двох членів Національного олімпійського комітету України — президента Федерації стрибків у воду Ігоря Лисова та віце-президента Володимира Волковинського. Їхні підопічні зчинили справжній фурор на європейській першості в Німеччині. Досить сказати, що в перші два дні змагань у басейні Ростока лунав лише гімн нашої країни.

Киянка Юлія Прокопчук перемогла в командних змаганнях разом з Олександром Бондарем. А згодом в індивідуальній першості на вишці здобула  своє четверте «золото» континентальної проби.

Олександр Бондар дострибнув до «золота» на трампліні і на вишці. Фото з сайту sport-exspress.ua

Підтримав почин 26-річної киянки Ілля Кваша, якому не було рівних у  коронному виді програми — стрибках з однометрового трампліна. Його результат змусив замислитися конкурентів з Піднебесної. Адже програму миколаївського спортсмена судді оцінили на чотири бали вище, ніж виступ переможця останнього чемпіонату світу в Шанхаї — господаря змагань Лі Шисиня. Нагадаємо, що з Німеччини вихованець заслуженого тренера країни Тетяни Мар’янко повернувся семиразовим чемпіоном Європи.

Нарешті шальки терезів у неофіційному командному заліку на наш бік остаточно схилив Олександр Бондар. В останній день змагань 19-річний хлопець з Луганська в блискучому стилі переміг у стрибках з десятиметрової вишки, набравши відмінну суму балів — 521,45. Позаду залишився Патрік Хаусдінг з Німеччини (514,65) і росіянин Віктор Мінібаєв (500,35).

У перший сезон нового олімпійського циклу збірна під керівництвом головного тренера Тамари Токмачової увійшла в ролі фаворита, залишивши позаду таких грізних конкурентів, як Росія і Велика Британія, Німеччина й Італія.

Чекаємо продовження на світовій першості з водних видів спорту в Барселоні.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат Європи  зі стрибків у воду Командна першість

                                           З     С     Б

1. Україна                          4     1     2

2. Росія                              3     4     4

3. Німеччина                    2     4     4

4. Італія                             2     1     0

5. Велика Британія           0     1     1