Загальноосвітня школа І—ІІ ступенів у селі Оришківці — одна з найстаріших у Гусятинському районі на Тернопіллі. Їй понад 110 років. Вона також найбільша за кількістю учнів, знання тут здобувають140 з лишком дітей з трьох навколишніх сіл. Але тривалий час до її нагальних проблем не дослухалися. Нарешті шкільна будівля дочекалася оновлення. І не просто ремонту, а й добудови спортзалу, їдальні, кухні. Завдяки новим приміщенням удалося значно покращити санітарні умови навчання. 

У школі торік виконали будівельно-монтажні та внутрішні оздоблювальні роботи, подбали про воду, каналізацію, пожежний резервуар, біологічні очисні споруди, збудували котельню.

А ще відкрили новий комп’ютерний клас. Для навчального процесу придбали десять ноутбуків, принтер, встановили бездротову мережу Wi-Fi.

Днями оновлену школу урочисто відкрили. З цієї нагоди стрічку разом із дітьми перерізав голова облдержадміністрації Степан Барна. Він зазначив, що навчальний заклад реконструювали коштом Державного фонду регіонального розвитку (майже п’ять мільйонів гривень) і місцевого бюджету. До слова, торік з цього фонду надали 98 мільйонів гривень, завдяки яким вдалося втілити понад сорок проектів.

У краї й надалі працюють над поліпшенням інфраструктури закладів освіти. Цього року, як зазначив очільник області, завершили реконструкцію десяти таких об’єктів, а в січні в селі Соколів Бучацького району обладнали новозбудовану школу, церемонію відкриття якої відвідав навіть глава нашої держави.