Важливий видавничий проект для людей, які втратили можливість бачити світ власними очима, вперше в Україні реалізований державною мовою  з благословення Святійшого Патріарха Філарета.

Кошти на чотириста примірників об’ємної книги, яка дасть змогу незрячим самостійно звертатися до Творця із усталеними молитвами, зібрали Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату «Eleos-Ukraine», відділ організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії УПЦ КП, Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії».

Символічно, що презентація унікального видання відбулася в Києві, на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Саме з його дзвіниці волинянин отець Іван Сидор після побиття «Беркутом» студентів у 2014-му вперше після п’ятивікової перерви почав бити набат. Що  фактично стало першим кроком до масової появи киян на Майдані Незалежності, а потім — і участі українців у масштабних акціях протесту. Нині за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість незрячих людей у світі становить близько 40 мільйонів. В Україні  таких за неофіційною статистикою  —  від 50 до 70 тисяч. Віднині вони мають молитовник доступним для них шрифтом Брайля, адже за потреби наклад видання може бути істотно збільшений без особливих технічних проблем.