ПИЛЬНІСТЬ

Навіть у звільненні майбутні правоохоронці не пройшли повз порушника закону

Курсанти випускного IV курсу Навчально-наукового інституту підготовки фахівців кримінальної міліції Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Бугримов і Владислав Костюченко затримали злочинця, який намагався пограбувати кіоск. Перебуваючи у звільненні, юнаки зайшли в аптеку по ліки для сестри Владислава. А коли виходили, розгледіли в темряві невідомого, який намагався зламати замок кіоску «Ремонт мобільних телефонів». Поява курсантів змусила грабіжника кинутися навтьоки. Однак рішучі дії, оперативність і навички спеціальної фізичної підготовки, набуті за час навчання в університеті, дали змогу хлопцям упіймати злодія й доставити його до чергової частини Комінтернівського райвідділу міліції.

На затриманого громадянина відкрили кримінальне провадження. А в ХНУВС, аби подякувати курсантам за виявлену ініціативу, прибув начальник райвідділу Вадим Філашкін. «Це дуже сміливий вчинок. Ми вдячні керівництву університету за виховання майбутніх правоохоронців — цілеспрямованих, ініціативних та готових завжди прийти на допомогу», — зазначив він. Також Вадим Філашкін розповів, що затриманий курсантами злочинець виявився особливо небезпечним, оскільки був раніше судимий. Більше того, під час допиту він зізнався у скоєнні близько десяти подібних злочинів. Тож обом курсантам — героям дня Сергієві Бугримову і Владиславу Костюченку урочисто були вручені подяки й цінні подарунки.

Курсанти Сергій Бугримов та Владислав Костюченко вважають, що для працівників міліції затримувати злочинця — це не подвиг, а обов’язок. Фото ЦЗГ ХНУВС

Звісно, така увага молодим правоохоронцям була приємна, однак вони вважають, що для працівників міліції затримувати злочинця не подвиг, а обов’язок, тому кожен з курсантів ХНУВС, опинившись на їхньому місці, вчинив би так само. Залишається додати, що днями у Сергія Бугримова і Владислава Костюченка був випуск. Вони отримали дипломи, лейтенантські звання і відбули для подальшого проходження служби в Сумську область.