ОЦЕ ФАРМАЦЕВТИКА!

Понад 20 мільйонів сфальшованих пігулок майже на 18 мільйонів гривень виявили правоохоронці Дніпропетровщини

А перед цим співробітники УСБУ та УБНОН ГУМВС в Дніпропетровській області дізналися про те, що на територію регіону з однієї столичної фірми возять фальсифіковані лікарські засоби, зокрема сильнодіючі та комбіновані.

Правоохоронці зупинили вантажний автомобіль, який їхав вулицею Чичеріна в Дніпропетровську і збирався дістатися Дніпродзержинська. Перевірка вантажівки з’ясувала, що машина належить одному з київських ТОВ і везе лікарські засоби. Але жодних відповідних документів, які підтверджували б законність перетину кордону, легальності транспортування, виготовлення, зберігання та реалізації ліків, у перевізників не знайшлося. Отже, правоохоронці вилучили  з цієї машини приблизно мільйон підроблених пігулок. Не зупинившись на цьому, перевірили і дніпропетровський склад, звідки автомобіль брав свій незаконний вантаж. І не дарма. Тут «улов» фальсифікованих лікарських засобів склав понад 20 мільйонів пігулок — звісно, теж без необхідних документів. Частина медпрепаратів була прострочена та незареєстрована на території України, а деякі потребували спеціального ліцензування. Такі «ліки» не допомагали б хворим, а навпаки, ставили б їхнє життя та здоров’я під загрозу. На складі працювали три іноземці. Чи законно вони перебувають в Україні, міліція з’ясовує.

Вилучені правоохоронцями мільйони підробних пігулок, на щастя, вже не зашкодять здоров’ю людей. Фото з сайту sobitie.com.ua

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області, за цими фактами у Красногвардійському райвідділі Дніпропетровського міського управління міліції відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів), ч. 2 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального Кодексу України. Відповідальність за цими статтями передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до восьми років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини, обладнання для їх виготовлення та майна.