МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ. Невдовзі на вулицях чотирьох українських міст, в яких відбуватимуться матчі Євро — 2012, з’являться машини невідкладної допомоги популярної французької марки. Втім, це не буде стовідсоткова машина імпортного виробництва: до обладнання карет швидкої допомоги долучиться також Львівський автобусний завод, який гарантує високу якість та надійність авто. Відтак придбання таких карет спільного українсько-французького виробництва обійдеться кожному з міст значно дешевше: вартість однієї машини не перевищуватиме 80 тисяч євро, тоді як суто французькі коштують   100 тисяч євро.

На оглядини до Львова привезли машини, виготовлені та укомплектовані у Франції. Та вже у найближчі місяці на ЛАЗі налагодять випуск окремих деталей, завдяки чому й планують знизити їх вартість, зазначив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури України Борис Колесніков, й відтак обійдуться міським скарбницям значно дешевше, і вже до кінця поточного року кожне приймаюче місто отримає по 25 таких автомобілів. Загалом же до єврочемпіонату буде виготовлено від 250 до 400 машин швидкої допомоги. Таке завдання, прорахували фахівці, цілком під силу Львівському автобусному заводу. Щомісяця ЛАЗ виготовлятиме 150 машин.  Важливо, аби й міста, що приймають Євро-2012, встигли своєчасно оформити застави, відкрити для придбання карет невідкладної допомоги кредитні лінії та й отримати їх.

Цікавий спільний проект ЛАЗу та «Renault» з виготовлення машин швидкої допомоги для підприємства не лише з огляду на підготовку України до чемпіонату Європи з футболу, він поширюватиметься й на інші міста, де конче потрібні сучасні «швидкі». Тому генеральний директор компанії «Renault» в Україні Марк Ле-Грасьє Євро — 2012 не вважає кінцевою метою співпраці машинобудівників двох країн, адже автомобілі невідкладної допомоги та інші машини, про випуск яких ведуться перемовини з ЛАЗом, будуть потрібні Україні й після футбольного чемпіонату. А щоб ця продукція якнайшвидше зійшла із заводського  конвеєра, доведеться створити додатково 250 нових робочих місць.