Завдяки допомозі металургів маріупольського комбінату імені Ілліча умови навчання для дітей у міських школах та ліцеях стають зручнішими і комфортнішими. У цьому можна пересвідчитися на прикладі ЗОШ №34 в Іллічівському районі Маріуполя, керівники якої ще напередодні навчального року звернулися до адміністрації підприємства з проханням оновити частину шкільних меблів.

Реакція не забарилася: металурги подарували школярам п’ять нових комплектів по 15 парт у кожному. І малі маріупольці вже належно оцінили свої оновлені робочі місця: приміром, на сучасних партах, на відміну від «допотопних», є можливість регулювати висоту й нахил стільниці залежно від зросту дитини. Дуже важливо, що ця шефська допомога навчальним закладам має не разовий, а системний характер: до кінця року у всі 20 шкіл, розташованих в Іллічівському районі, металурги мають намір завезти 1200 комплектів нових парт і стільців, спрямувавши для закупівлі цих меблів 1 мільйон 650 тисяч гривень.

До речі, своєрідно оновлюють шкільний інвентар і в навчальних закладах самопроголошеної «ДНР». Приміром, дуже пощастило школі №4 у Донецьку, де свого часу навчався глава так званої республіки О. Захарченко. Він нещодавно зробив «царський» подарунок учням та педагогам — розпорядився привезти сюди нову шкільну дошку. Де взяв? Поінформовані джерела стверджують: дошку «віджали» у класі однієї з напівзруйнованих обстрілами бойовиків міських шкіл, де занять поки що не проводять.