ТВОРЧІСТЬ. У мистецькому огляді-конкурсі з такою назвою в Українському фонді культури недавно змагалися 150 юних талантів з усіх куточків країни. Програма Українського фонду культури «Нові імена України» діє вже 27 років поспіль. За цей час тисячі обдарованих дітей продемонстрували в конкурсі свій хист музикантів, вокалістів, майстрів образотворчого мистецтва, поетів і прозаїків. Понад 500 із них стали лауреатами і одержували іменні стипендії, а близько 800 відзначені дипломами, почесними грамотами і цінними подарунками. Найталановитішим конкурс відкрив дорогу до вищих навчальних закладів, до участі у міжнародних мистецьких акціях, на велику сцену.

Як зазначив голова правління Українського фонду культури, поет-академік, Герой України Борис Олійник, незважаючи на економічні й інші соціальні негаразди в нашій державі, батьки і вчителі повсякчас дбають про розвиток обдарованих дітей — майбутнє нашої національної культури. Борис Ілліч висловив сердечну подяку Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову та Блаженнійшому Володимиру, Митрополиту Київському і всієї України, за благодійну фінансову допомогу: завдяки їй 25 переможців конкурсу одержуватимуть іменні стипендії по одній тисячі гривень. 

Картини п’ятнадцятирічної учениці Київського індустріального коледжу Ані Сірош, вишиті шовковими стрічками, вражають яскравим розмаїттям кольорів. Фото автора