АПК. Щоб забезпечити себе овочами закритого грунту, Україна активно розбудовує теплиці. Так, 2012 року введено в експлуатацію близько 30 гектарів нових високотехнологічних теплиць. Цього року  планується побудувати ще 52 гектари нових тепличних комплексів. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Завдяки державній підтримці розбудови високотехнологічних тепличних комплексів з’явиться можливість стимулювати імпортозаміщення овочів. Так, минулого року нові теплиці дали змогу отримати врожай овочів, більший на 12% порівняно з попереднім», — зазначив міністр.

Він наголосив, що останніми роками держава надавала кошти для здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів для впровадження енергозберігаючих технологій, придбання систем і обладнання для теплиць тощо. «Ми вже бачимо позитивні результати програми підтримки розбудови тепличних комплексів. І за нашими прогнозами, у цьому році планується збудувати ще 53 гектари нових високотехнологічних теплиць», — передає слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.