НЕГОДА. «Одеській області буде надана вся необхідна допомога для ліквідації наслідків складних погодних умов, що виникли 31 травня 2013 року», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. – «Це питання перебуває на жорсткому контролі Уряду. У разі необхідності постраждалим територіям буде надана допомога з Резервного фонду Кабінету Міністрів».

Нагадаємо, що 31 травня 2013 року з 22:07 по 22:28 годину внаслідок проходження холодного фронту з грозою та шквальним вітром до 31 м/с, у напрямку з м. Іллічівськ по узбережжю Чорного моря на м. Одеса виникло масове пошкодження та повалення дерев у кількості до 3 000 одиниць. Загинула 1 особа та постраждало 2 особи (отримали тілесні ушкодження, госпіталізовані). Було паралізовано рух громадського транспорту на основних напрямках доріг у м. Одеса та сталося часткове знеструмлення електропостачання в житлових будинках м. Одеси та області, а також виникли аварійні ситуації із газопостачанням. Наразі проводиться оцінка завданої шкоди.

Було знеструмлено 261 населений пункт Одеської області; пошкоджено 99 повітряних ліній газопроводу, із них у м. Одеса – 77 та в області – 22, залишились без газопостачання 500 абонентів приватного житлового сектору.
Рух автотранспорту на автошляхах державного та обласного значення не припинявся.
Наразі проведено 2 обласних засідання комісії ТЕБ та НС (о 23.00 годині – 31.05.2013 р. та о 07.00 годині 01.06.2013 року).

З метою ліквідації наслідків стихійного лиха пожежно-рятувальними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій залучено 17 одиниць спеціальної і пожежної техніки та 167 осіб особового складу, а також від Міністерства Оборони – 340 особового складу та 7 одиниць пристосованої техніки; від МВС – 120 чоловік особового складу. Працюють 19 аварійних бригад районних електромереж у м. Одеса та Одеській області, а також 12 одиниць техніки та 100 чоловік від аварійної газової служби. До ліквідації наслідків також залучились волонтери.

Роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха тривають цілодобово.

Завдяки оперативним діям врятовано з пошкоджених автомобілів 5 громадян (пров. Курортний, 3; вул. Фонтанська дорога, 18) та 1 автомобіль швидкої медичної допомоги (пров. Сліпньова).

Вже виконано роботу з розчистки дерев на таких вулицях Одеси: Тираспольське шосе, вул. Дальницька, Французький бульвар, вул. Отамана Головатого, вул. Ак. Віл’ямса, вул. Довженка, вул. Бєлінського, пров. Цегляний, вул. Піонерська, вул. Сігедська, вул. Пушкінська, Фонтанська дорога, вул. Олександра Невського, вул. Лузанівська, вул. Канатна ріг вул. Малої Арнаутської, вул. Генерала Петрова, вул. Піонерська, вул. Каманіна, 9 ст. Великого фонтана (Красні Зорі), Парк Шевченка вул. Алеї Слава, вул. Миколаївська дорога «Молода Гвардія».