БЕЗРОБІТНА ЄВРОПА.Євростат оприлюднив показники безробіття в єврозоні за підсумками квітня. Виявилося, що показник знову зріс. Новим антирекордом щомісяця навряд чи можна когось здивувати, але для місцевих урядів – це щоразу удар, хоча і передбачуваний.

Подолати цю проблему під силу або політикам, або Європейському центробанку. І було б ще краще, якби вони об’єднали зусилля.

Після 12,1% протягом лютого і березня, безробіття таки зросло на 0,1% у квітні.

Єврокомісія закликає до реформ ринку праці по всій єврозоні і готова дати за це відстрочку на скорочення дефіциту бюджету. Франція та Німеччина, своєю чергою, пішли на так звану «нову угоду» заради працевлаштування молоді.

Загальний показник молодіжного безробіття по єврозоні – 24,4%. Поіменно все набагато гірше: у Греції – 62,5%, в Іспанії – 56,4%, в Португалії – 42,5%, а в Італії – 40,5%.

Німеччина та Франція пропонують надати малому та середньому бізнесу додаткові кредити, аби ті наймали на роботу недосвідчених працівників. Крім того політики прагнуть заохотити молодь навчатися або працювати за кордоном, оплативши відповідні програми. Понад 3,5 млн молодих людей в єврозоні вже називають втраченим поколінням. 

Copyright © 2013 euronews