ВРАЖЕННЯ. Під час традиційного спілкування з користувачами Фейсбуку Прем’єр-міністр Микола Азаров зазначив, що його здивувало ставлення опозиціонерів у Верховній Раді до Щорічного послання Президента.

«Мене найбільше вразило те, як поставилися так звані опозиціонери до Щорічного послання Президента. Вони цей серйозний фундаментальний документ навіть не стали читати. Може бути, з причини недостатньої освіти і підготовленості, а може, тому, що їм це не цікаво. У будь-якому разі, дивне для політиків такого рівня подібне ставлення до документа, де міститься аналіз поточної соціально-економічної ситуації в країні, а також заходи з розвитку країни, запропоновані Президентом. Але якщо це не цікавить наших опозиціонерів, тоді дозволено поставити запитання: що для них важливо та цікаво?» — написав на своїй сторінці глава уряду.

Він висловив жаль, що черговий тиждень у Верховній Раді вкотре завершився безрезультатно. Микола Азаров нагадав, що опозиційні фракції знову заблокували роботу Верховної Ради, і вона не змогла ухвалити важливі для країни рішення. «Важко сказати, який привід для чергової блокади було вигадано», — зауважив Прем’єр, додавши, що непрацюючий парламент — це дуже негативний чинник у розвитку країни.

Крім того, Микола Азаров повідомив, що Національний банк і уряд працюють над тим, щоб кредити на житло в Україні стали доступними. «Поки що в нас дуже високі ставки за кредитами для будівництва житла, саме тому частково це відшкодовувалося за рахунок бюджету. Але звичайно, насамперед головним питанням є доступність кредиту, тобто зниження рівня ставок», — заявив Прем’єр.

Він також запевнив, що уряд не розглядав питання про запровадження податку на відпочинок за кордоном. «Кабмін ще не розглядав пропозицій про якийсь новий законопроект, пов’язаний з податком на відпочинок за кордоном», — підкреслив Микола Азаров.

При цьому він зазначив, що на засіданні уряду 3 червня заслуховували звіт голови Державного агентства з питань туризму і курортів про роботу відомства, а також обговорювали можливість запровадження разового збору, що міг би використовуватися для компенсації туристові можливого збитку.

«Мова може йти тільки про разовий збір, який міг би використовуватися для компенсації туристові якого-небудь збитку, завданого йому під час перебування за кордоном. Така норма існує в багатьох країнах, але поки що це лише ідея, і вона не знайшла форми нормативного документа», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Говорячи про інвестиційну привабливість нашої держави, глава уряду повідомив, що 13-14 червня в Україні відбудеться Перша щорічна ділова конференція «Annual Business Conference: Ukraine & Partners», на участь у якій подали заявки понад 1,5 тисячі бізнесменів з 41 країни світу.

«Це безпрецедентна подія, і за ці роки в Україні ще жодного разу не проводили події такого масштабу. Це свідчить про великий інтерес інвесторів до нашої країни. І це перш за все пояснюється, з одного боку, соціально-політичною стабільністю в країні, з іншого, — багатющими можливостями для розвитку. Саме про це буде розмова на бізнес-форумі», — сказав Микола Азаров.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»